Skip to main content
Sin categoría

El Parc Científic de Barcelona obsequia amb 30 lots de material de laboratori a centres educatius de màxima complexitat

By 18 de junio de 2024No Comments

L’àrea de Sostenibilitat, Qualitat i Seguretat Laboral ha treballat conjuntament amb l’àrea de Difusió de la Ciencia del Parc Científic per donar sortida a material de laboratori fungible i de vidre provinent d’una empresa instal·lada al Parc que ha abandonat recentment les seves instal·lacions.

En concret, el Parc ha obsequiat amb 30 lots d’aquest material de laboratori a centres educatius de màxima complexitat. Aquesta denominació positiva que aplica el Consoci d’Educació de Catalunya, implica el fet de rebre més recursos humans i materials per a garantir la igualtat d’oportunitats i el dret a l’educació. Els centres de màxima complexitat acullen famílies originàries de països en vies de desenvolupament, o bé alumnat amb necessitats educatives especials per així poder identificar famílies en situació econòmica vulnerable i amb risc social significatiu.

Els centres educatius que s’han beneficiat d’aquesta acció estan ubicats a Badalona, Barcelona, Canovelles Cornellà de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Santa Margarida de Montbui, Tarragona i Terrassa.

Reaprofitar material de vidre de laboratori redueix la producció de residus (ODS 12 Producció i consum responsables) i fomenta l’educació de qualitat (ODS 4). Ambdós objectius són projectes estratègics en el desplegament del Pla de Sostenibilitat del Parc i dels seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Entre aquests: treballar per a una societat més justa, inclusiva i respectuosa amb els límits ambientals.