Skip to main content
Sin categoría

Oberta la convocatòria del programa Recerca en Societat 2021-2022

By 30 de julio de 2021septiembre 7th, 2023No Comments

El Parc Científic de Barcelona (PCB) dóna el tret de sortida a la nova edició del seu programa Recerca en Societat, tot obrint l’inici del termini de preinscripció per als tallers experimentals Descobreix la recerca! i Fes recerca!. L’assignació de places es farà mitjançant un sorteig entre tots els centres educatius participants.

Descobreix la recerca! és un projecte adreçat als estudiants de cicle superior de primària, amb activitats dinamitzades pel propi personal investigador, així com per monitors i monitores, perquè puguin dur a terme experiments seguint el mètode científic i, alhora, ampliar coneixements de manera lúdica sobre conceptes elementals en dues àrees diferenciades: biomedicina i física i química. Els tallers finalitzen amb una visita interactiva pel Parc Científic de Barcelona a fi que els participants puguin conèixer la realitat del dia a dia d’un laboratori.

Fes recerca! és una proposta destinada a la comunitat educativa d’ESO, Batxillerat i cicles formatius que ofereix prop de 40 tallers durant el curs escolar per mostrar de primera mà la recerca que es desenvolupa al PCB i la seva relació amb conceptes del seu currículum educatiu. Els tallers estan conduïts per investigadors i investigadores que fan participar a l’alumnat en experiments vinculats als seus projectes de recerca, tot seguint el mètode científic i amb tècniques i instrumentació habituals als laboratoris.

Descobreix la recerca! i Fes recerca! formen part del programa Recerca en Societat, una iniciativa que el Parc Científic de Barcelona va engegar l’any 2003 per apropar la ciència a la ciutadania i fomentar les vocacions entre el jovent. Actualment, engloba més de 100 activitats en què participen prop de 5000 persones cada any.

El programa compta amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació, i de l’Ajuntament de Barcelona. El 2016 va ser reconegut amb el Segell de Qualitat Educativa del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona (CCP) i el 2018, amb el Premi Barcelona Innovació Educativa de l’Ajuntament de Barcelona, que reconeix les iniciatives que es duen a terme a la ciutat per promoure les oportunitats formatives i la inclusió social.

» El termini de preinscripció finalitza el proper 14 de setembre.
» Consulta les bases del sorteig al web de Recerca en Societat [+info]