Skip to main content

Canvi Climàtic

Living labs contra el canvi climàtic

Vols conèixer com generem dades sobre el canvi climàtic a través de ciència ciutadana posant especial focus a l’adaptació enfront les pluges intenses i onades de calor?

Grup GAMA. Departament de Física Aplicada. (UB)

El canvi climàtic pot incrementar la freqüència de riscos naturals associats com ara grans inundacions, tempestes, sequeres, incendis forestals, entre d’altres. La ciutadania té un paper clau per portar a terme un canvi real en l’acció climàtica. A la Fira us presentarem un projecte de recerca que implica a la població i especialistes en la recollida de dades sobre el clima local, les condicions ambientals i els comportaments humans, a través d’un living lab en el qual es co-desenvolupen sensors i apps per a monitoritzar-los. Les dades generades es combinen també amb altres fonts de dades, i es fan accessibles per a conscienciar sobre els impactes del canvi climàtic i els riscos naturals associats i cercant solucions col.lectives.

A la Fira podràs interactuar amb una maqueta per veure l’efecte de la pluja intensa i determinar les conseqüències que poden tenir els fenòmens meteorològics extrems.

Materials didàctics per al professorat

Altres projectes de recerca

Comptem amb el suport de: